EARS2U, kies het beste voor uzelf. Optimaal horen!

U bent hier: Home: Zorgverzekering

Vergoeding hoortoestellen anno nu

In Nederland kunt u als slechthorende in aanmerking komen voor vergoeding van uw hoortoestel(len) mits u aan een aantal criteria voldoet.

U kunt slechts aanspraak maken op een vergoeding, indien uw audicien met een hoorprotocol werkt, dat door Zorgverzekeraars Nederland is ontworpen. In dit protocol wordt, door middel van een hoortest en een speciale vragenlijst, bepaald voor welke categorie hoortoestellen u in aanmerking komt. Dit wordt functionele aanspraak genoemd. U hebt vervolgens uitsluitend de keuze uit een beperkt aantal adequate hoortoestellen die binnen uw categorie vallen. Het aanbod is zeer beperkt, daar een groot aantal hoortoestellen niet bij de zorgverzekeraars is aangemeld en daardoor ook niet op de categorielijst staat. Dat betekent dat de kans groot is dat uw gehoorverlies niet optimaal wordt gecompenseerd. Uw audicien kan u door deze beperking immers niet meer het toestel aanpassen dat het beste aansluit op uw gehoorverlies in combinatie met uw arbeidsomstandigheden en sociale activiteiten. Hoe lager de categorie, waarin u wordt ingedeeld, hoe minder techniek de hoortoestellen bevatten. Het gevolg is dat u als slechthorende het recht op een comfortabele hoorbeleving niet meer in eigen hand heeft. 

Naast de beperkte keuze in hoortoestellen betaalt u in ieder geval een eigen bijdrage van minimaal 25% van het aankoopbedrag. Daarnaast wordt uw eigen risico aangesproken bij de aanschaf van een hoortoestel via de zorgverzekeraar. Het eigen risico bedraagt in 2017 minimaal 385,=. Indien uw audicien geen contract heeft met de zorgverzekeraars dan is de vergoeding nog lager. U kunt de maximaal te vergoeden bedragen terugvinden in uw zorgpolis.

Wilt u echter uw keuzevrijheid behouden en kiezen uit alle geavanceerde Hansaton hoortoestellen dan biedt ons serviceplan van EARS2U uitkomst.  

Keuzevrijheid behouden met het EARS2U Serviceplan

Het EARS2U Serviceplan is speciaal ontwikkeld voor slechthorenden die volledige keuzevrijheid willen behouden. Kijk voor meer informatie op www.ears2u.nl of neem geheel vrijblijvend contact met ons op!  

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen over hoortoestellenContact

  • Hansaton Hoortoestellen
  • Nijverheidsweg 23E
  • 3641 RP  Mijdrecht
  • T.: +31 (0) 88 530 60 65
  • info@ears2u.nl
  •  
  • BTW: NL 85.16.26.117.B01
  • KvK Amsterdam: 55251811

Hoortoestellen

Onderdeel van Sonova

© 2018 Hansaton Hoortoestellen via EARS2U